9 Ekim 2007 Salı

tema/etkinlik adi uzerine

merhaba !
tema uzerine kafa yorulmasi ve insanlarin bloga katilimda bulunmasi sevindirici :) acikcasi fulya hocanin kayitdisi'si uzerine benim aklima direkt gelen kayit-ici/disi(her ne sekilde yazilirsa yazilsin), bana cok doyurucu geliyor. ote yandan, etkinligin gelecegini dusundugumuzde, uluslararasi olma potansiyeliyle, bu tema adi bana etkinlik adi da olabilirmis gibi geliyor.

kayit-ici/disi 07, 08 ,09..
on/off the record 07, 08, 09..

-on/off'un 0/1 sembollerini cagristirmasi ayrica hosuma gidiyor-

uluslararasi olmak, organizasyonun altindan kalkmak adina korkutucu gelse de; dusunuyorum ve neden olmasin diyorum. her yil okulumuza basvuran erasmus ogrencileri sayisi artiyor, internet ile artik diger ulkelerden insanlara ulasmak cok daha kolay vs. herkes bunlari zaten biliyor diye pek de uzatmak istemiyorum. amac okulu aktiflestirmekse, bu organizasyonun uluslararasi olmasi cok sey katacaktir diye dusunuyorum..

etkinlik adi olarak cok daha zayif bir secenek olsa da aklima "durumdan vazife" gibi bir sey geldi gecenlerde. biraz mizahi yani olan, oldukca da gercekci bir baslik. bir durum var ve biz ondan vazife cikarip hicbir zorunlulugumuz yokken boyle bir organizasyon yapiyoruz, dertlenmeyi biraz ortaya cikariyor gibi. ote yandan, lise ogrencilerinin urettigi kisa sinema filmlerinin ismi olabilecek kadar da bayagi geliyor, ama yine de akilda bulunsun istedim bu baslik. -ben de lisede kisa film cektim, ben de bayagi basliklar kullandim, o yuzden boyle bir benzetme yapmaktan cekinmedim :)-

kayit-ici/disi icin sey dusunuyorum, hem organizasyon adi, hem de ilk temamiz olabilir, ikisi birbirinden ayri olacak diye kendimizi sartlamamiza da gerek yok.

mekan, kaygi, algi temalari aklimda kalmis toplantidan. bunlar biraz psikoloji kongresi konu basliklari gibi, uretim konusunda insani ortada birakiyorlar, yeterince kamcilamiyorlar diye dusunuyorum. bunlar hakkinda oturup saatlerce konusulabilir, kucumsemiyorum yani, ama acikcasi akillardaki organizasyona uygun oldugunu sanmiyorum.

diyecegim o ki, benim hem ilk tema hem de organizasyon adi icin oyum "kayit-ici/disi"na :)

4 yorum:

esra sakınç dedi ki...

herkeslere merhaba...

tema ve isim ile ilgili gelenler topluca:

kayıt dışı/içi ya da kayıt içi&dışı
orta-k-bahçe
durumdan vazife
tek bi
01
başkalaşım

aslında durumdan vazife olayın kendisini anlatması açısından anlam olarak çok hoş ancak doruk'un da dediği gibi biraz sesel ve görsel olarak zayıf. daha değişik biçimleri aranabilir belki. benim aklıma ilk anda "durduk yerde" geldi..
"inisiyatif" de eş anlamlı olabiliyor ancak fransızca dan geliyormuşşş..
insiyatifin türkcesi ise "girişim ilkgirişim" olarak sözlüklerde yer alıyor..
bir başka öneri
"serbest girişim"
olabilir mi bilmiyorum???
piyada ekonomi ve para kokusu var bu söcüklerde sanki...
yine de insan üstünde düşünmeden geçemiyor..
neyse...
artık çalışmamm laziimmm..
:))

başkalaşım konusu da içeriği ve günümüz sorunları açısından çok tartışılabilecek üzerinde yazılıp çizilebilecek bir konu, ancak bence ilk etkinlik için biraz ağır. belki olunca diğer organizasyonlara daha çok yakışabilir.

sonuç olarak kendi tercihlerime gelebilirsemmmm..

isim olarak
"kayıt dışı" ya da "orta-k-bahçe"

bunların yapılmaya çalışanla çok örtüştüğünü düşünüyorum. .

tema olarak da yine
"kayıt içi/dışı"
"01"
hala iyi geliyor.

bunların dışında,
yarın (10.10.07 çarşamba) günü fulya ve benim için saat 16.00 daha uygun görünmekte..
ne yazık ki okuldan biraz erken ayrılmamız gerekiyor...

şimdilik benden bu kadar..
yarın görüşmek üzere...
esra...

N.Sercan dedi ki...

Kayıt dışı konusu geçen toplantıdan önce vardı aklımda şansıma toplantıda da bu başlık öne sürülünce çok şaşırdım aslında.Etkinlik adı olarak her yönden bizi karşılayabilecek aynı zamanda bende ilk izlenimi çok iyi olan bi isim bu.Tema olarak da doyurucu ayrıca.

Selin dedi ki...

"Kayıt içi/dışı" ya da sadece "Kayıt dışı" bana soğuk geliyor açıkçası. Bu yüzden organizasyonun isminin okulumuzun şirinliğine yakışır sıcak bi havası olması gerektiğini düşünüyorum.Bu çerçeveden baktığımda "Herkes Aynı Bahçede", ya da "Herkes Ortabahçe'de" veya sadece "Ortabahçe" olabilir gibi geliyor bana, fakat Ortabahçe Taşkışla'da da varolduğu için son seçeneğe karşı biraz daha milliyetçi bi yaklaşım sergileyerek eliyorum :)

Tema olarak 01'i hem kavramsal açıdan hem de bu olayın okulda bir ilk oluşunu destekleyişi açısından benimsedim ben.
Esra Hocam "Serbest Girişim" fazla kapitalist durmuyor mu sizce de? :) Hafif anarşizmden yola çıkmıştık halbuki? :)

esra sakınç dedi ki...

"serbest girişim"
aslında haklısın...
oldukça kapitalist duruyor..
ben de pek sevdim diyemem..
ancak böyle algılanmasının altında uzun süredir bu iki kelimenin hep aynı anlam ile yazılıp çizilmesi ve bize dayatılması da var gibi...
daha özgür bakınca aslında başka anlamlarda taşıyabiliyor..

bu kadar uzun lafın kısası
maksat biraz fikir üresin..

bunların dışında aklıma gelenler....

arka kapı
acil çıkış
yangın yeri
serbest bölge

gibi gibiii....
daha biraz daha düşünsem(!) neler nele çıkacak amaaa...
sizlere kıyamadım : )))
yarın çatıda görüşmek üzere...
esra