9 Ekim 2007 Salı

tema / organizasyon ismi

kayıt(içi)dışı

kayıt(içi)dışı gibi bir ismin organizasyon için daha iyi olacağını düşünmekteyim, ancak bu isim, kaydın içindekiler ve dışındakiler olarak ayrım olarak alınmamalı.

kendi kendime kafa yorduğumda, sürekli kayıttayız aslında, bir görsel bombardımana tutulmaktayız çevremiz tarafından ve buna karşın kendi tasarımlarımızı yaparken hep kaydın dışına çıktığımızı düşünüyoruz, ama asıl kayıt içindeki durum evrimleşerek bize yeni bir kayıt içi durum yaratıyor.

bu başlığın kendi içinde yaşadığı paradoks hoşuma gidiyor, bunun başlığa dinamizm kattığını düşünüyorum.

01

toplantıda da dediğim gibi ben de çağrışımı direk dijital olmakta, ama başka arkadaşlarımla konuştuğumda onlarda bambaşka şeyler oluşturuyor. daha önce de belirtildiği gibi varlık,yokluk; açık,kapalı; vs.

01 çok dallı budaklı bir konu, onu seçtiğimiz zaman bir çerçevesini çizmek zorundayız, hoş çoğu öneri için bu söz konusu.

bir de şu açıdan bakıyorum ki, ilk defa gerçekleşecek bir organizasyon için gerçekten sembol niteliğinde bir konsept.

yeni öneri : başkalaşım

bugünlerde kafamı kurcalayan temalardan biri, başkalaşım aslında içinde yaşadığımız ortamın doğal getirisi, ancak kontrollü kontrolsüz ne şekilde olduğunun farkında değiliz belki.

bugünlerde çoğu şeye dönüşüm diyoruz, ama çoğunun özünde başkalaşım söz konusu, aklıma ilk gelen örneklerden kentsel dönüşüm olmuyor, kentsel başkalaşım oluyor bence (:

mimarlık eğitimi de başkalaşıyor ve aslında biz bunun içinde kendimize yer bulmaya çalışıyoruz vs. bla bla

açıkçası "başkalaşım" beynimde bir anda bir çok kapı açıyor


ps. yazılarım biraz dağınık farkındayım, anlatabildiğim kadar anlatmaya çalıştım, sizinle paylaşırım ki beynimde hala kendine yer arayan bir çok tilki var (:

Hiç yorum yok: