16 Ekim 2007 Salı

organizasyon ismi: kayıtdışı

gelemeyenler için bir özet geçeyim. 10 ekim çarş. toplantısında kısıtlı sayıda da olsa gelen kişilerle birlikte organizasyon ismi ve tema meselelerini netleştirmeye çalıştık. "kayıtdışı" genel kabul gördüğü için ve organizasyonun yapısına uygun bulunduğu için organizasyon ismi olarak seçildi...tema olarak da kayıt dışı ile başlanabilir dendi, ama endişeler de var bu konuda...çok genel bir tema olduğu, ve elma-armut cinsi birbirinden alakasız işler çıkarabileceği düşünüldü, belki yanına çağrışımları ya da bizim bundan ne kastettiğimiz eklenebilir diye sonlandı...toplantı iki soruyla kendi kendini bitirdi:)

üretim derkenki beklentimiz ne?

tema: "kayıtdışı" bu beklentiyi karşılıyor mu?

nedenini ancak kaytdışının bizde açtığı mevzuları dillendirirsek bulabiliriz...kayıt dışı ile ilgili bir söylem geliştirelim...zaten yazanlar var...digerleri de yazarsa bi sonraki toplantıda bunları ardarda dizelim..ve ortak söylemimizi oluşturalım...bu arada bu temaya ısınamayanlar alternatiflerini türetsin dedik.

bu haftaki is bu organizasyonun metnini bölüm iznine sunmak...esra bayramda başlayacaktı..bu hafta yazıyoruz bloga koyuyoruz, edit edecek olan varsa yazıyor ve en geç cuma günü bölüme veriyoruz...bi sonraki toplantı tarihimizi bu işler sonrasına bırakalım derim...ama blog çalışırsa kayıtdışı söylemi ya da alternatif temalar kendi kendine gelişmeye başlar...

bu arada iş grupları kendi alt başlıklarını ele alıp yeniden düzenleyebilir mi? işgrupları kendi içinde bi toplanmalı..bölüme daha mantıklı bi listeyle çıkarız o vakit..sponsor grubu ilk olasılıkları dizebilir, tanıtım grubu en azından font logo renk vb. kimlik meselelerini çalışabilir belkim? sergi yarışması ciddi iş..biraz nasıl yapacağımızı bölüme açabiliriz..bu konuda ayşenin fikirleri vardı, juri oylaması ytuden herkese açık şeklinde.parti grubu bile bölümün çok üzerinde duracağı mekan-temizlik-güvenlik meseleleriyle ilgilenebilir, öneri geliştirebilir...mekan grubu mekanlistesi çıkarmalı..atölyeler genel olarak bu işi nasıl organize edeceklerinin bir dökümünü yapabilirler..çok iş var aslında..her grup bu anlamda bi atılım yaparsa, bölüme verecegimiz text epey ciddiye alınır diye düşünüyorum...herkeste biseyler birikirse bu persembe yani 18 ekim'de toplanabiliriz, yok işlemezse o zaman toplanmayıp netten yürütelim.
fulyaoa.

1 yorum:

esra sakınç dedi ki...

herkeslere merhaba,
tabii ki bayram boyunca oturup ta izinle ilgili yazıları yazamadım...
neden????
çünküüü....
adı üstünde
baaay raammm..
ama iki gündür yazmaya çalışmaktayım. fulya'nın özetlediği temel açılımlar doğrultusunda fazla sulu olmadan, ağız da bükmeden aklımızdan geçenleri toplamaya çalışıyorum. sanırım pztesiye toplanmış olur.

bunun dışında tema için yine çoook parlak(!!) bir fikrim var.

YILDIZ

KAYIT DIŞI / YILDIZ

yıldızın kendi ve sembolik bir sürü anlamı yanında tüm üniversite hem kaygılar bağlamında hem de tüm alanları mekanları eğitimi?? değişik bir gözle incelenerek, olumlu olumsuz yanları tartışılarak işlenebilir.
böylece kaygıların dile getirilmesine olanak sağlayabileceği gibi (buşra bak seni memnun etmek için neler yapıyorum :)) ilk etkinlikte kendi kimliğimizi aramamıza da yardımcı olabilir.
diye düşündüm....
ve
diyorum ki
hodri meydan...
iyi kötü ne varsa
dökün tüm taşlarınızı
tartışalım...
ya da
daha yeni daha parlak fikirler duyalım...
: ))))
esra.